Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Hyllie IK 12 11 0 1 33
2 Lilla Torg FF 12 8 0 4 24
3 Vellinge IF 11 7 1 3 22
4 Vellinge FF 12 6 2 4 20
5 AIF Barrikaden 12 4 1 7 13
6 KSF Kosova IF 11 2 0 9 6
7 Oxie SK 12 1 0 11 3

Match

AIF Barrikaden

1 - 2
Gullviksborgs IP
12 juni 2016
12:00

KSF Kosova IF

Referat

Referat: AIF Barrikaden - KSF Kosova IF

Startelva (4-1-2-3): Daniel – Eshagh, Albin, Marcus, Mohamed (!!!) – Martin – Amine, Björn – Josef, Anders, Daniel Sosa

Avbytare var de två juniorlagsspelarna Najib Hussein och Ali Reza Hassani som båda spelade sista kvarten i första halvlek som höger- resp. vänteranfallare.

Om man nu över huvud taget kan tala om rättvisa resultat i fotboll, vilket ju trots allt oftast görs, så är nog detta det orättvisaste jag sett under hela mitt fotbollslivs tusentals matcher – fullkomligt groteskt!!!

Det känns rätt meningslöst att lista alla chanser eftersom det skulle bli än tråkigare och än längre än någon annan gång (och det vill ju inte säga lite).

Vi kombinerade bra redan från start och lät inte Kosova låna bollen många sekunder i taget. Vi skaffade oss också redan tidigt flera goda målchanser och vi var också ganska skottvilliga men våra 7 första skott gick alla utanför målramen, några strök stolparna medan andra gick ”mil” utanför/över.

I den 16:e minuten hade Kosova sitt första avslut och det var ett ganska välriktat långskott som resulterade i ett redan i det läget absurt orättvist ledningsmål. Vi fortsatte att nästan omedelbart vinna tillbaka tappade bollar och hade ett fantasirikt anfallsspel – och glädjande ofta längs marken - och kom till massor av avslut som i några fall missades hårresande men vid två andra var det bara otur med centimetrar som inte var på vår sida. I den 34:e min hade Björn en boll i stolpens insida och i den 43:e min hade Anders ett distansskott i ribban. Vi skulle i första halvlek också haft en straff när Martin drogs ner i straffområdet.

Även om vi varit förkrossande överlägsna i första halvlek var man rädd att vårt fina spel och skapande av massor av chanser skulle försvinna i andra eftersom matcher ju så ofta helt kan ändra karaktär från den ena halvleken till den andra. Så blev det inte alls. Vi fortsatte att skapa hur mycket som helst och fler rena frilägen än i första och i den 63:e min kom äntligen kvitteringen när Anders efter frispelning av Martin (?) vackert lobbade bollen över en chanslös målvakt. Annars avslutades de flesta frilägena med skott som, om de ens gick på mål, nästan undantagslöst gick med rakt i famnen på målvakten.

Men bara nästan!! Mohamed som gjorde en utmärkt insats som vänsterback började nu ta allt fler offensiva löpningar och tog sig först ända ner till kortlinjen och slog ett fint inlägg som dock svepte förbi alla innan han lite senare i samma anfall fick en passning från Anders som han drog till direkt på från 15-20 meter (?) och som alla oss andra fick se skottet gå över målvakten mot bortre krysset men inte gå in utan i insidan av stolpen någon halvmeter under ribban. Tänk vilka glädjescener vi fått se om Mohamed blivit matchvinnare (de hade definitivt inte klarat att kvittera då, de hade dålig moral t.o.m. när de ledde) och den spelare eller ledare finns väl inte i hela föreningen som inte unnat Mohamed ett sådant mål mer än någon annan.

Mohameds stolpskott kom i 75:e min och vi skapade många klara chanser även efter det men efter vårt ledningsmål kändes det i alla fall som att Kosova hotade oss lite lite grann ibland eftersom de spelade något offensivare nu och absurt nog inte verkade vara nöjda med oavgjort (de borde varit nöjda med 0-7 i det läget). Vi var förstås än mindre nöjda och började mot slutet spela något slags 2-0-8 där inte ens evighetsmaskinerna på mitten brydde sig om att hjälpa till det allra minsta bakåt utan vi stod kvar med 5 man på deras planhalva även när de anföll. Trots detta skapade de inte något förrän i den sista ordinarie matchminuten när de fick en straff när någon foulades (? kunde inte se tillräckligt tydligt från min position) vid vad som såg ut att vara några decimeter innanför straffområdeslinjen. Straffen sattes bombsäkert, fick sen slås om av okänd anledning men bombades in lika snyggt på samma ställe också då.

Sammanfattningsvis spelade vi riktigt bra, och stundtals fantasifullt, vi hade några riktiga drömanfall, vann nästan alla närkamper även mot deras större spelare, t.ex. måste Martin vunnit 40 nickdueller (och inte förlorat en enda) men det offensiva betyget måste naturligtvis dras ner av de ofta helt bedrövliga avsluten. Hade avsluten stått i paritet med resten hade matchen slutat med tvåsiffrig seger för oss.

Det lilla backlinjen hade att göra gjorde man med bravur, man rullade runt (på slutet när vi ofta var numerärt underlägsna på vår planhalva lite väl mycket) tills man fick bra lägen att spela säkra bollar upp till mittfältarna.

Ska man nämna något om individuella insatser så var Mohamed sensationellt bra på sin totalt ovana vänsterbacksplats (de minuter han då och då spelat ute tidigare har det varit på topp) – kanske ville han inte vara sämre än sin kompis Osama som ju ur samma ovana position i fredags också var bland de bästa i laget. Vidare kan konstateras att Eshagh i likhet med förra gången inte på minsta sätt föll ur ramen trots sin synnerligen ringa längd (han påminner inte så lite om vår f.d. - ? – spelare Bagher som också var väldigt kort men stentuff, hårt jobbande och med blick för spelet) i förhållande till motståndarna och sin ovana att spela med seniorer.

Den som utmärkte sig allra mest var ändå med bred marginal Amine som var FANTASTISKT BRA! Han vann i princip alla närkamper och de var många. Han hade oerhört mycket boll men slog nästan inte bort en enda passning, han jobbade stenhårt även om han kanske mattades en liten aning på slutet. Han var i stort sett felfri trots sitt stora bollinnehav.

Sen bör det ju, som alla kan räkna ut av detta referat, tilläggas att en av anledningarna till att vi dominerade matchen så fullständigt spel- och chansmässigt var att de givetvis inte var speciellt bra.

Tja det blev ju ändå inte så kort det här men skulle alla enskilda målchanser beskrivas skulle det bli än mycket längre:

Statistik: Hörnor: 4-2 Avslut på mål (varav alltså tre i målramen): 14-3 Avslut utanför: 16-2






Målvakten behövde nästan inte göra en enda kvalificerad räddning.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Anders Folkesson 1 1 0 0 0 0
Martin Nilsson 1 0 1 0 0 0
Ali Reza Hassani 1 0 0 0 0 0
Björn Magnusson 1 0 0 1 0 0
Eshagh Ahmedi 1 0 0 0 0 0
Josef Al-Bayati 1 0 0 0 0 0
Marcus Schröder 1 0 0 0 0 0
Mohamed "Amine" Djellouli 1 0 0 0 0 0
Mohamed Hafez 1 0 0 0 0 0
Najib Hussein 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Daniel Holmberg 1 0 0 0 2 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

fre 23 sep 2016, 19:00 KSF Kosova IF - AIF Barrikaden 2 - 4